Goed Nieuws op Social Meda

Lach

De asiels lopen leeg!

De dag van de hond zou vandaag plaats vinden met allerlei vrolijke activiteiten voor onze trouwe viervoeters. Helaas, die is afgelast. Toch hebben we behoorlijk goed nieuws te vertellen met honden in de hoofdrol! De asiels hebben tegenwoordig meer lege hokken, wereldwijd!

Gezelschap

Nu we allemaal veel thuis zijn kunnen we wel wat gezelschap gebruiken. Hoewel we maar al te graag een gezellig praatje maken met onze buren, vervult dat niet de behoefte aan permanente knuffels. En daar brengt de (asiel)hond verandering in.

Meer tijd

Niemand had het verwacht, maar in Zwolle zijn ze heel erg druk met nieuwe plaatsingen. Niet alleen het gebrek aan sociale contacten zal hier de aanleiding voor zijn, maar vooral ook omdat mensen gewoonweg meer tijd hebben om over een huisdier na te denken.

Gezond

Een hond is ook nog eens hartstikke goed voor je gezondheid. Niet alleen vanwege de heerlijke wandelingen die je met hem mag gaan maken, maar het helpt ook stress te verminderen. Verder verlaagt het houden van een huisdier je bloeddruk en helpt het bij het aanmaken van het gelukshormoon endorfine. Allemaal uitstekende redenen om een hond uit het asiel te adopteren.

Wereldwijd

Deze trend wordt wereldwijd waargenomen. Vanuit New York zijn er positieve berichten van minder volle asielhokken, in een asiel in Californië zijn zelfs alle honden geadopteerd! Spanje, Engeland, ze laten allemaal weten dat meer baasjes zich melden om de honden een gouden mandje te geven. Onwijs goed nieuws voor al deze viervoeters!

Screening

Al deze nieuwe baasjes worden ook nog steeds goed gescreend voordat ze een hondje mee naar huis mogen nemen. Het is natuurlijk niet de bedoeling dat deze dieren alleen voor het vermaak van het baasje dienen tijdens de coronatijd.

Knuffel

Ondanks de afgelaste festiviteiten van de dag van de hond, vind ik het goed nieuws om te horen dat de asiels leger worden. En heb jij zo’n heerlijke krullenbol opgenomen in je huis? Geniet ervan en geef hem een extra dikke knuffel van ons!

Photo by Joe Caione on Unsplash

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Lach

To Top