Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Coronaklussen in eigen huis en tuin

Ons gezin houdt zich goed aan de regels die het kabinet heeft opgelegd. We wassen meerdere keren per dag alle moois van onze handen, we blijven in huis en tuin en doen soms een blokje om. We vermijden de drukte, gaan alleen naar de supermarkt en hebben al in geen weken gekust of geknuffeld met iemand buiten het gezin.

Beu

Dat we ons er goed aan houden, neemt niet weg dat we het beu zijn. Dat we iets anders willen zien dan Netflix, dat we onze ouders weer willen knuffelen en dat we toe zijn aan wat meer bewegingsvrijheid.

Maar klagen heeft weinig zin. Bovendien zijn wij en onze geliefden gezond en ondervinden we geen enorme financiële problemen door deze crisis, dus we houden de moed erin. Dood is erger, zei mijn oma altijd. Dat is nog nooit minder waar geweest dan nu.

Zeeën van tijd

Deze nieuwe manier van leven levert ook iets op. De vijftig minuten fietsen van en naar werk? Tijdswinst. Het wekelijkse stadslenteren met de familie voor een broodje van de markt? Hebbes. De bezoekjes aan familie en vrienden? Jammer, zeker, maar tel het er maar bij op. Al gauw hebben we een uur of twee per dag aan extra tijd waarvan het toch zonde is om dat aan de TV te verkwanselen. Hierom hebben we een nieuwe hobby in het leven geroepen.


Coronaklussen

De plaatselijke bouwmarkt zwaait enthousiast als we ons gezicht weer laten zien voor extra hout, schuurpapier, verf en rollers. De caissière kent ons bij naam en ze houden op zaterdagmorgen een parkeerplaats voor ons vrij. Wij doen namelijk aan coronaklussen.

Rust

Ons hoor je dus niet klagen over verveling, we kunnen nog wel even door. En hoewel we steeds taken afvinken, blijft de to-do-list groeien. We zijn straks toe aan vakantie! Een paar weken rust met de familie. Lekker in ons eigen huis, want dat heeft er nooit beter uitgezien.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top