Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Corona rap raakt iedereen

Een paar dagen voor de kerst schreven wij al over Jordi. Met zijn tomeloze inzet gaf hij aan zijn huisgenoten een rapworkshop en maakte zo een nummer over corona. Het nummer heeft intussen een vlucht genomen en is veelvuldig beluisterd op Spotify.

Aandacht voor elkaar

Niet alleen wij hadden aandacht voor Jordi en zijn corona rap, gisteren wijdde Hart van Nederland er een item aan. Een kroon op Jordi’s werk en moeite. In een interview aan dit nieuwsprogramma vertelde teammanager Albertina Meuwissen het volgende. 

“Je kan er sip over zijn, maar wij hadden in de dagbesteding het idee om een workshop te geven. Wat we hiermee willen is aandacht vragen voor jongeren met een verstandelijke handicap, die zoals ze zeggen helemaal klaar zijn met corona. We hebben heel veel reacties gehad. De CEO van Spotify heeft zelfs gekeken of ze iets extra’s voor ons kunnen doen.”

Videoclip

Zoals we in ons vorige artikel al aankondigden, hebben de bewoners van Villa Oki onder de bezielende leiding van Jordi een videoclip opgenomen. In deze clip zie je wie welk stuk tekst voor zijn of haar rekening neemt. Het nummer krijgt op deze manier meer betekenis, de urgentie straalt er vanaf.

Corona met een verstandelijke beperking

Voor jongeren met een verstandelijke beperking is het leven in een woongroep vooral gebaseerd op vastigheid. Een voorspelbaar dagritme, bekende gezichten, een vertrouwd schema. Corona heeft alles overhoop gegooid.

Ze zien hun bekende geliefdes minder of helemaal niet meer, de dagbesteding vervalt en het is lastig om te begrijpen waarom. De bewoners van Villa Oki hebben door de rapworkshop van Jordi een positieve boost gekregen, de aandacht die hierop volgt is erkenning en steun voor deze jong volwassenen. Erkenning die ze nodig hebben en zeker verdienen!

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top