Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Brandweermensen zetten zich in voor verpleeghuis

Verpleeghuis Gooiers Erf uit Hilversum is getroffen door corona. Niet alleen de bewoners, maar ook het personeel is getroffen en hebben het in deze periode bijzonder zwaar. Brandweermensen uit Gooi en Vechtstreek én Flevoland schieten te hulp!

Samen staan we sterk

De brandweermensen steken hun handen uit de mouwen met ondersteunende werkzaamheden zoals  het schenken van koffie, helpen bij de eetmomenten en het maken van een praatje met de bewoners. Commandant John van der Zwan: ‘Ik ben er enorm trots op dat we deze hulp als brandweer kunnen bieden en dat we dit op heel korte termijn hebben kunnen regelen. Het is mooi dat we elkaar in deze moeilijke tijden kunnen ondersteunen.’

Voorzichtig te werk

Om te voorkomen dat de brandweer zich met deze actie in de vingers snijdt, worden er geen brandweermensen ingezet uit de 24-uursdienst van deze regio’s. Ook mensen uit de meldkamers worden niet bij deze actie betrokken en zelfs bij de vrijwillige brandweer is men heel voorzichtig. De meest ingezette mensen komen uit de ondersteunende diensten van de brandweer, of uit de veiligheidsregio.

Bron: google maps

Hulp geboden

Brandweer Gooi en Vechtstreek en Brandweer Flevoland hadden eind 2020 via de GGD al hulp aangeboden. Van deze hulp wordt nu gebruik gemaakt. In samenspraak met GGD en Gooiers Erf is er deze week een rooster gemaakt waarin mensen met name vanuit de brandweer gaan meedraaien. De inzet van de brandweer in Gooiers Erf is maandag 11 januari ingegaan. In eerste instantie gaat de brandweer verpleeghuis Gooiers Erf voor een periode van maand helpen.

Bron: brandweer.nl / Titelfoto: Matt Chesin – Unsplash


Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top