Goed Nieuws op Social Meda

Leef

Basisschool in actie voor Voedselbank

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens. De voedselbanken helpen de armsten door ze tijdelijk te voorzien van voedselpakketten. Maar dat kunnen ze niet zonder hulp! Basisschool Montessori Zuid uit Hilversum schakelde de hulp van hun leerlingen in.

Door de coronamaatregelen zag de kerstviering op basisschool Montessori Zuid er dit jaar anders uit dan anders. Geen kerstdiner met vaders als ober, maar een lunch met hun leerkrachten. Geen zingend ouderkoor, maar Mariah Carey uit de speakers op het schoolplein. Geeft niks, goed opgelost.

Toen alles een dag moest worden vervroegd door de lockdown kwam het ook goed, de docenten van deze Hilversumse school zijn niet voor een gat te vangen en maakten van een nood een deugd. In het aangepaste programma van de school was er aandacht voor de Voedselbank. Alle kinderen kregen uitgelegd waarom dit doel zo belangrijk is, ook kregen ze het verzoek een donatie mee te nemen. En daar werd gehoor aan gegeven!

Armen vol voor de Voedselbank

Elke leerling verscheen op school met een houdbaar artikel om te doneren. Of twee, of drie of armen vol. Wasmiddel, limonadesiroop en Knorr wereldgerechten overspoelden het schoolplein en de kinderen waren zo trots als een pauw. En terecht ook,  deze actie leert ze dat ‘goed doen’ niet alleen belangrijk is, maar ook leuk! Het resultaat was ook echt geweldig, 24 kratten vol spul, ingezameld door de kinderen.

Andere acties

Montessori Zuid stond niet alleen in haar aandacht voor de voedselbank. Zo organiseerde Radio 538 vorige week Missie 538 waarmee ze maar liefst € 1.116.035,- ophaalden, dit staat gelijk aan 223.207 voedselpakketten. Een geweldige actie! En Unox draagt ook zijn steentje bij. Door de huidige coronamaatregelen kan de Nieuwjaarsduik dit jaar niet doorgaan.

Als sponsor van dit evenement bedacht Unox een fantastisch alternatief. De komende weken kunnen fans van de Nieuwjaarsduik via www.nieuwjaarsduik.nl gratis twee blikken heus Noordzeewater bestellen. Voor in je eigen tuin, op je balkon of in je badkuip. En dat is nog niet alles! Unox doneert per bestelling twee blikken erwtensoep aan Voedselbanken Nederland.

We zijn er nog niet

Albert Heijn doneert een euro per verkochte kerststol aan hun maatschappelijke partners. Dit zijn naast Voedselbanken Nederland het Rode Kruis en de Linda Foundation. Lidl heeft een actie waarin ze, samen met hun klanten, 42.000 kerstontbijtpakketten van Lidl doneren aan Nederlandse Voedselbanken. Supermarktketen Dirk roept hun klanten op om statiegeldbonnetjes in te leveren, deze actie haalde vorig jaar meer dan 50.000,- op. En zo zijn er nog tientallen acties. Voor gezinnen zoals wij allemaal, die door omstandigheden het zelf even niet voor elkaar krijgen.

Doe mee

Wil jij ook met je school, sportclub of familie in actie komen voor gezinnen die het financieel zwaar hebben? Gun je ze een kerst met een extraatje? Kijk dan op voedselbankennederland.nl om te zien hoe je je steentje bij kan dragen.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Leef

To Top