Lach
Waarom spelletjes zo goed voor je zijn
De een moet altijd even inkomen, de ander is direct enthousiast zodra de Monopolydoos uit de kast gehaald wordt. Bordspelletjes. Ben je bloedfanatiek of speel je voor de gezelligheid, het maakt niet uit. Spelletjesavond is terug van weggeweest!
Samen spelen, samen delen
Om te beginnen is het sociale aspect een belangrijk onderdeel van een goede mentale gezondheid. Je speelt een spel samen, je kletst en grapt en vergeet de alledaagse dingen. Of je nu speelt met kleine kinderen, pubers of je oude oma, voor iedereen is wel een spel te vinden.
Tegen je verlies
Je kan niet altijd winnen. Door het spelen van spelletjes leer je dat verliezen erbij hoort. Het is dus slim om al op jonge leeftijd te beginnen met spelletjes en niet altijd de kleintjes te laten winnen. Ook leer je op je beurt wachten, oefen je met spelregels en train je je hersenen. Misschien niet met een potje Uno, maar een partij schaken is niet voor watjes.

De absolute top
Op de site bordspeltijd vind je een overzicht van de 15 populairste bordspellen in 2020. Tot mijn grote vreugd staat mijn favoriet Monopoly op de eerste plek! Gouwe ouwen zoals Rummikub, Yathzee, Stratego en Mens Erger Je Niet staan nog steeds aan de top, maar ook nieuwere spellen zoals Catan, 7 wonders en het super verslavende Qwixx staan vermeld in de lijst.
Een perfect cadeau
Dus stuur deze feestdagen De Toren van Pisa naar je neefje, leg een doos Rummikub bij je buren voor de deur of stuur de nieuwste Jan van Haasteren puzzel naar je vader. Stop een pak kaarten in de schoen van je kind en laat vanavond de TV voor wat het is, en versla je liefde met een bloedstollend potje 5 Seconds. Het is hartstikke goed voor je.
NB. Neem vooraf de spelregels met elkaar door, om alle discussie te voorkomen.
Bron hoofdfoto: Unsplash – Pedro Santos
Deel dit bericht op Social Media
Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!
Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!
