Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Waarom spelletjes zo goed voor je zijn

De een moet altijd even inkomen, de ander is direct enthousiast zodra de Monopolydoos uit de kast gehaald wordt. Bordspelletjes. Ben je bloedfanatiek of speel je voor de gezelligheid, het maakt niet uit. Spelletjesavond is terug van weggeweest!

Samen spelen, samen delen

Om te beginnen is het sociale aspect een belangrijk onderdeel van een goede mentale gezondheid. Je speelt een spel samen, je kletst en grapt en vergeet de alledaagse dingen. Of je nu speelt met kleine kinderen, pubers of je oude oma, voor iedereen is wel een spel te vinden.

Tegen je verlies

Je kan niet altijd winnen. Door het spelen van spelletjes leer je dat verliezen erbij hoort. Het is dus slim om al op jonge leeftijd te beginnen met spelletjes en niet altijd de kleintjes te laten winnen. Ook leer je op je beurt wachten, oefen je met spelregels en train je je hersenen. Misschien niet met een potje Uno, maar een partij schaken is niet voor watjes.

Bron: Unsplash – Jake Nebov

De absolute top

Op de site bordspeltijd vind je een overzicht van de 15 populairste bordspellen in 2020. Tot mijn grote vreugd staat mijn favoriet Monopoly op de eerste plek! Gouwe ouwen zoals Rummikub, Yathzee, Stratego en Mens Erger Je Niet staan nog steeds aan de top, maar ook nieuwere spellen zoals Catan, 7 wonders en het super verslavende Qwixx staan vermeld in de lijst.

Een perfect cadeau

Dus stuur deze feestdagen De Toren van Pisa naar je neefje, leg een doos Rummikub bij je buren voor de deur of stuur de nieuwste Jan van Haasteren puzzel naar je vader. Stop een pak kaarten in de schoen van je kind en laat vanavond de TV voor wat het is, en versla je liefde met een bloedstollend potje 5 Seconds. Het is hartstikke goed voor je.

NB. Neem vooraf de spelregels met elkaar door, om alle discussie te voorkomen.

Bron hoofdfoto: Unsplash – Pedro Santos

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Lach

To Top