Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Waarom een vader op zijn dochters fiets van Schotland naar Engeland reed

Een stoere vader fietste een goede 300 kilometer op de roze fiets, met 12 inch wielen, van zijn acht jaar oude dochter. In zes dagen fietste Wesley Hamnett van Glasgow, Schotland naar Manchester, Engeland.

Fietsen voor het goede doel

Hamnett wilde met deze actie geld inzamelen voor het goede doel, nadat zijn opa vorig jaar overleed aan kanker. Aanvankelijk was zijn idee om zo’n 2000 kilometer te fietsen, van Rusland terug naar zijn huis in Lancashire. Door de pandemie was hij genoodzaakt zijn plannen te herzien en kwam hij met dit originele en komische plan.

Toch niet zo grappig

Hoewel het helemaal niet continu komisch bleek te zijn, lukte het Hamnett om de rit te voltooien. Zelfs de fiets, na acht lekke banden, kwam mee. ‘Ik wist niet zeker of ik het wel zou redden. Of dat de fiets het zou redden! Sommige stukken waren loodzwaar, maar uiteindelijk was het het waard’, vertelde Hamnett.

Dalen zonder remmen

De spierpijn was ongelooflijk en Hamnett bereikte grote hoogtes met zijn meisjesfiets. ‘Hoogtes waar de fiets niet voor was gemaakt’, vertelde hij met een knipoog. ‘Ik hield vol omdat ik mezelf bleef voorhouden dat een klim uiteindelijk ook weer een daling wordt. En de dalingen.. Ik voelde me als een klein kind tijdens zo’n daling. Remmen kon absoluut niet, dus dat was doodeng. Maar ook ontzettend gaaf.’

Een geweldige opbrengst

‘De steun tijdens deze trip was fantastisch. En het was allemaal niet mogelijk geweest zonder de fiets!’ grijnst Hamnett. Hij zamelde geld in voor een aantal ziekenhuizen en kanker-fondsen. En met succes, momenteel staat de teller op een kleine 10.000 euro. Ook hoopt hij in de lente alsnog zijn oorspronkelijke plan op te pakken en per fiets van Rusland naar Engeland te reizen. Wij hopen het met hem, want dergelijke goede acties kunnen wij alleen maar toejuichen!

Als je beelden wil zien van Hamnetts tocht, kijk dan naar deze SWNS video.

Titelfoto: Unsplash – TK

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook.In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Lach

Trending

To Top