Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Vijf basistips voor een gelukkig leven

Een gelukkig leven overkomt je niet, geluk maak je. Of in elk geval kan je zelf bijdragen aan een gelukkig gevoel, met een positieve instelling kom je een heel eind. Omdat wij van Goednieuws.nl iedereen een gelukkig leven gunnen, delen we hierbij vijf basistips voor een gelukkig leven.

Lach alsof je het meent

Lachen is goed voor je. Voor je humeur, voor je omgeving en zelfs voor je immuunsysteem. Door te lachen maak je witte bloedcellen aan, die ruimen op hun beurt virussen op in je lichaam. Lachen vermindert stress en door te lachen maak je endorfine aan. En je kweekt buikspieren, ook dat is goed nieuws.

Ga naar buiten, zelfs als het regent

Stap in de frisse lucht. Geniet van de zon, de vitamine D maakt je sterker. De buitenlucht verlaagt het cortisol niveau in je lijf en vermindert stress. Maar ook als het regent is buiten zijn heerlijk. In mijn jeugd had in met de buurkinderen een paraplu en laarzenclub. Goed ingepakt een half uur door plassen stampen staat garant voor een grijns van oor tot oor.

Zoek een sport die je leuk vindt en sport

Dat sporten goed voor je is, is geen verrassing. Het houdt je lijf soepel en fit. Je slaapt beter na het sporten en je lichaam voert stresshormonen af tijdens je dagelijkse gym uurtje. Ook is het goed voor de slanke lijn en kan je dus meer eten als je sport. En eten maakt pas echt gelukkig.

Neem rust en mediteer

Mediteren brengt ontspanning, ontspanning is goed voor je. Maar mediteren doet veel meer! Het zorgt dat je beter slaapt, het verbetert je focus, het vermindert angst en stress. Het kan overal en altijd, al zijn het maar een paar meditatieminuutjes voor je gaat slapen. Moeite met mediteren? Bekijk hier hoe het moet!

Slaap een gat in de dag

Slapen is van levensbelang. Zorg voor rust en stilte, maak je kamer zo donker mogelijk en vind een bed waar je goed op ligt. Een goede nachtrust verhoogt je concentratievermogen en je productiviteit, het heeft een positief effect op je emoties en sociale omgang en het vermindert de risico’s op diverse ziektes. Ook kan het je atletisch vermogen verhogen. Die Sneeuwwitje was zo gek nog niet.

Zoek je meer tips voor een gelukkig leven? Dompel jezelf onder met goed nieuws en hou onze website in de gaten. Lees bijvoorbeeld over hoe Emma meer positiviteit uit haar leven haalt. Volgende week komen we bij jullie terug met meer tips en adviezen voor een lang en gelukkig leven.

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Lach

To Top