Lach

Toch een carnavalsoptocht… van Lego!

Published on

Het zuiden van Nederland kijkt ieder voorjaar uit naar de talloze carnavalsoptochten die door de straten trekken. Dit jaar zal het stil zijn op straat, omdat alle optochten zijn afgelast vanwege het coronavirus. Behalve in Goirle. Of eigenlijk moeten we Ballefruttersgat zeggen. In Ballefruttersgat krijgen de inwoners een wel heel speciale optocht voorgeschoteld, een van Lego! 

Er staat een paard in de gang

Voor heel wat Nederlanders is Carnaval een echte traditie: het feest van zotheid, spot en uitbundigheid. En optochten natuurlijk! Vooral Maastricht, Den Bosch, Breda, Sittard, en Eindhoven staan bekend om hun prachtige praalwagens en vrolijk uitgedoste deelnemers. Door corona moest er dit jaar helaas een streep door. Er gelden namelijk een aantal maatregelen, zoals iedereen inmiddels weet. Hieronder zetten we ze nog even op een rijtje voor je. Tekst gaat verder na video.

Toch een optocht

In Ballefruttersgat hebben ze een leuke oplossing voor de lege straten. Dit doen ze niet op de klassieke manier met een optocht, maar met een stoet van wagentjes gemaakt van Lego. Deze optocht wordt georganiseerd door de stichting Karnaval Ballefruttersgat. Op die manier wordt de traditie behouden en kan de carnavalsgroep toch nog samen een leuke carnaval vieren. 

Samen mooie praalwagens maken 

Deze speciale carnavalsstoet in Ballefruttersgat bestaat dus uit praalwagens gemaakt uit Lego. Iedereen uit Ballefruttersgat en omstreken kon deelnemen om een mooie praalwagen te maken. Iedere praalwagen schittert in het filmpje van de carnavalsgroep van Ballefruttersgat. Tekst gaat verder na video.

Waarom Lego? 

De carnavalsgroep Stichting Karnaval Ballefruttersgat koos ervoor om een mooie praalstoet uit Lego te maken omdat bijna alle gezinnen wel wat Lego in huis hebben. Daarnaast kan je met Lego natuurlijk je creativiteit de vrije loop laten. Lego was eerder deze week ook al een inspiratiebron voor Kylian en Debby.

Filmpje van de optocht 

De carnavalsgroep heeft ook een filmpje van de optocht gemaakt. In totaal namen er 40 mooie praalwagens deel aan de optocht. De tribunes langs de stoet waren gevuld met heel wat Lego-poppetjes. Dankzij dit filmpje kan heel Goirle op een leuke en corona-vriendelijke manier carnaval vieren. De film van de carnavalsoptocht is vandaag om twee uur online te zien via de website van Ballefruttersgat.

Titelfoto: Daniel Cheung – Unsplash

Mobiele versie afsluiten