Lach

Netflix zoekt Nederlands talent voor films

Published on

Heb jij het bingewatchen tot een kunst verheven? Kent het aanbod van Netflix voor jou geen geheimen meer? En heb je altijd al gedroomd van een eigen film? Dan hebben wij goed nieuws voor jou: Netflix heeft je nodig.

Netflix zoekt Nederlands perspectief

Netflix is van mening dat krachtige verhalen voor een groot publiek overal vandaan kunnen komen. De populaire streamingdienst deelt wereldwijd verhalen, zonder grenzen. De kijkers van 2020 zijn diverser dan ooit en vragen om verhalen waarmee zij zich kunnen identificeren. Verhalen vanuit nieuwe perspectieven, die de rijkdom aan culturen en achtergronden in onze samenleving reflecteren.

Daarom zoekt Netflix Nederlandse scenarioschrijvers die originele en toegankelijke verhalen hebben, die het aanbod van de streamingdienst kunnen verrijken met nieuwe perspectieven. Het gaat hierbij om perspectieven die blijk geven van diversiteit van denken, etniciteit en gender. 

Foto: unsplash

New Voices Script Contest

Om deze nieuwe perspectieven te vinden lanceert Netflix in samenwerking met Scriptbank de New Voices Script Contest. Scenarioschrijvers met verschillende achtergronden worden uitgenodigd om hun voorstel voor een speelfilm in te sturen en een schrijfopdracht te maken. Aan de hand daarvan worden er maximaal vijftien talenten geselecteerd om in de eerste maanden van 2021 een script te schrijven. De vijf beste scripts ontvangen een prijs. Vervolgens neemt Netflix de twee beste scripts in overweging voor verdere ontwikkeling tot Netflix Original-film.

Nieuwsgierig geworden? Meer informatie over de New Voices Script Contest en hoe je je kunt inschrijven vind je hier.

Foto: unsplash

Wij zijn fan

Bij Goednieuws.nl zijn we in ieder geval enthousiast over het initiatief van Netflix en Scriptbank. Het is voor nieuwe en beginnende scenarioschrijvers soms lastig om in beeld te komen bij producenten en zenders. Door de wedstrijd te baseren op een filmvoorstel en een schrijfopdracht komen onbekende talenten in beeld zonder dat zij in een bepaald plaatje hoeven te passen. Daar worden wij blij van!

In afwachting van de aankomende films van eigen bodem zijn hier alvast wat tips om de wintermaanden mee door te komen. Kijken en genieten maar!

Mobiele versie afsluiten