Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Meer tips voor een gelukkiger leven.

Een gelukkig leven overkomt je niet, geluk maak je. Vorige week schreven we al over de maakbaarheid van een gelukkig leven. Wat natuurlijk te kort door de bocht is, want soms krijg je een slechte hand toebedeeld. Maar in veel gevallen kan je zelf bijdragen aan een gelukkig gevoel. Na de vijf basistips van vorige week, duiken we er nu wat dieper in.

Vorige week beschreven we de vijf basistips. Lach, ga naar buiten, sport, ontspan en slaap. Redelijk voor de hand liggend, toch gaat het hier al vaak mis. Heb jij de vijf basistips onder de knie? Dan is het tijd voor verdieping, we gaan een stapje verder.

Neem het niet zo zwaar

Er gaan soms dingen mis in je leven. Een plan mislukt, je dag loopt in de soep. Neem het niet zo zwaar. Valt er een regenbui op je zomerse plannen? Pak een boek en of kijk een film. Glijdt je ovenschotel van het aanrecht? Lach erom en bestel een pizza. Bak koekjes, speel een spelletje en je dag ziet er weer een stuk rooskleuriger uit.

Geniet van de kleine dingen

Een onverwachte knuffel van je kind, twee warme dagen in september of een compliment van je buurvrouw. Het is allemaal niet van levensbelang, maar neem ze aan en geniet er bewust van. Het zijn de kleine dingen die je dag wat zonniger maken.

Doe iets nuttigs vandaag

Doe dat klusje dat je al maanden voor je uitschuift. Verf dat ene muurtje, sorteer die berg sokken of zet je houten tafel in de olie. Je hebt er misschien geen zin in, maar het gevoel van voldoening achteraf is zeer de moeite waard.

Zoek altijd het positieve

Dwing jezelf het positieve te zien van elke situatie. Aanvankelijk voelt het geforceerd, maar je went eraan en het gaat vaker als vanzelf. Willen de kids niet naar school? Bedenk dan dat ze graag bij je willen blijven, ze vinden het fijn thuis. Valt je glas in duizend stukken? Scherven brengen geluk! En het had ook dat mooie glaswerk van je oma kunnen zijn. Een positieve insteek maakt je gelukkiger en vrolijker.

Leg weg die telefoon

Voeg direct daad bij woord en leg weg die telefoon. Richt je op degene die naast je zit, voer een goed gesprek en lach. Kijk zonder afleiding naar je kinderen, luister naar wat ze te zeggen hebben. Kijk een film of luister naar je favoriete nummer. Vraag om boekentips en fiets naar de bibliotheek. En beleef wat je meemaakt voor 100%.

Heb je meer gouden tips voor een gelukkiger leven? Laat het ons weten op redactie@goednieuws.nl! We zijn erg benieuwd.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Lach

To Top