Lach

Hoe priesters op een drijvende bar een man redden

Published on

Je kajak slaat om en je denkt dat je laatste uur heeft geslagen. Het volgende moment komt een drijvende tiki bar vol met priesters voorbij om je leven te redden. Dat verzin je niet!

In de penarie

De Amerikaan Jimmy Macdonald was aan het kajakken op Lake George in de staat New York toen hij kapseisde, alleen en ver van de kust. Aanvankelijk dacht hij nog wel terug te kunnen zwemmen, maar toen werd hij moe. Tot overmaat van ramp werd het water wilder en gleed zijn te ruime reddingsvest langzaam over zijn hoofd. Jimmy wist dat hij in de penarie zat.

Later zei hij tegen de lokale media: “Ik dacht dat ik dood zou gaan. Ik was absoluut machteloos en wenste dat ik eerder om hulp had gevraagd. Ik zwaaide met mijn hand en vroeg of God me wilde helpen.”

Divine intervention

In een ongelooflijke wending van het lot (of misschien een goddelijke tussenkomst) kwam ineens een varende tiki bar vol met katholieke priesters en seminaristen van het St. Jospeh’s Seminary in Washington DC voorbij.

Jimmy werd aan boord geholpen door de priesters. De priesters waren als onderdeel van een religieuze retraite aan het varen met de drijvende tiki bar. Het verhaal vertelt niet of ze op het moment van hun heldendaad genoten van een rumcocktail.

Nuchter

Het hele voorval was extra ironisch voor Jimmy, omdat uitgerekend een drijvende bar zijn redding was. Hij is namelijk al 7 jaar nuchter en helpt mensen van hun alcoholverslaving af. “Hoe grappig is het dat ik al zeven jaar nuchter ben en gered word door een tiki bar?” Dan maar proosten op het leven met een 0.0.

Mobiele versie afsluiten