Goed Nieuws op Social Meda

Lach

Gratis boodschappen voor deze dames in nood

Een politieagent uit Massachusetts werd tijdens afgelopen feestdagen opgeroepen voor een winkeldiefstal in een plaatselijke supermarkt. De daders, twee vrouwen vergezeld door hun twee kinderen, werden niet gestraft maar geholpen door deze barmhartige agent.

Wanhoop

Bij aankomst in de supermarkt nam agent Lima de twee vrouwen apart voor een ondervraging. De vrouwen vertelden Lima dat het ze de afgelopen periode flink had tegengezeten. Het verlies van werk en het verzorgen van familieleden, zorgde ervoor dat de vrouwen niet voldoende middelen hadden om een kerstdiner op tafel te zetten. Toen ze uit wanhoop enkele items niet scanden bij de zelfscan kassa, werden ze op heterdaad betrapt.

Hulp

Lima gaf de vrouwen een winkelverbod, maar vond een officiële aanklacht te ver gaan.  ‘De twee kinderen deden me zo denken aan mijn eigen kinderen, dat ik ze wilde helpen,’ vertelde Lima. Hij kocht een tegoedbon ter waarde van $250 voor de vrouwen, zodat ze de juiste boodschappen konden doen om zo hun kinderen een feestelijk kerstdiner voor te kunnen zetten.

Zorgen voor de samenleving

De supervisor van Lima, McNeil, vertelde dat het incident hem niet verraste. ‘Ik wil Lima graag persoonlijk feliciteren met deze actie. Het is een prachtig voorbeeld van wat het inhoudt om voor een samenleving te zorgen, niet alleen de wet te handhaven.’

Steun uit de omgeving

De actie van Lima mag rekenen op veel steun uit de omgeving. Niemand keurt diefstal goed, Maar als het water je zo aan de lippen staat dat je een keer vervalt in gedrag waar je direct spijt van hebt, is steun en troost de beste reactie.

bron hoofdfoto: Chase Clark- Unsplash

bron artikel: Good news network

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Lach

To Top