Lach

Doe een goede daad voor depridag

Published on

Komende maandag is het weer zover. De dag die wereldwijd is aangewezen om intens depressief te zijn met elkaar. Het is dan immers Blue Monday. Daar heeft de gemeente Amsterdam iets op gevonden. De gemeente roept inwoners op om komende zondag de keuken in te duiken om een taart te bakken voor dak- en thuislozen. Een geweldig initiatief en meteen een daverend succes!

Count me in

Met het project Count Me In wil de gemeente Blue Monday iets draaglijker maken. Komende maandag is het al Blue Monday. Het idee is om een lekkere taart te bakken en deze te bezorgen bij een zorg- of daklozenlocatie in de buurt. Count Me In zoekt vrijwilligers die iets lekkers voor een ander willen maken. De bedoeling is dat je taart maandag naar een zorg- of daklozenlactie in je buurt wordt gebracht.

Overweldigend succes

De actie is zo’n overweldigend succes dat er zich sinds gisteren al meer dan 500 mensen hebben gemeld om een taart te bakken. Dat is fantastisch nieuws! Helaas is hierdoor meer dan voldoende taart om in Amsterdam aan de vraag te voldoen. Dit idee vraagt om navolging in de rest van Nederland. Het hoeft je er natuurlijk ook niet van te weerhouden om alsnog aan het bakken te slaan en iemand blij te maken met je baksel. Kortom, bakken maar!

Titelfoto: David Holifield – Unsplash

Mobiele versie afsluiten