Column

Complimenten maken gelukkig

Published on

Mag ik je iets vragen? Het is best persoonlijk. Wat is het mooiste compliment dat iemand jou ooit heeft gegeven in je leven? Denk er gerust even rustig over na.

Stel die vraag ook eens aan een bekende en let dan op hun gezicht. De meeste mensen beginnen spontaan te stralen. Want een oprecht compliment kan zoveel betekenen.

We kunnen elkaar veel vaker complimenten geven, juist nu. Het positieve effect van complimenten wordt onderschat. En dat terwijl het je niks kost; geen geld, geen tijd én geen moeite! Het is trouwens niet alleen goed voor de ontvanger om een compliment te krijgen, maar ook voor degene die het complimentje geeft. Want complimenten maken gelukkig. 

Minder stress

Wanneer je iemand een complimentje geeft maak je oxytocine aan, ook wel het knuffelhormoon genoemd. Hier word je gelukkig van én het breekt je stresshormonen af. Dus wil je zelf minder stress? Geef eens een complimentje en creëer je eigen geluk.

Weet je wat? Ik heb een goed idee. We weten nu allemaal dat complimentjes gelukkig maken, laten we daarom samen een positieve trend ontketenen op Social Media! Met als hashtag: #Complimentme

Viral

Je plaatst een foto van jezelf, gewoon zoals je bent, en vraagt bewust om complimenten. Dat hoeft natuurlijk niet (alleen) qua uiterlijk te zijn, maar juist iets over jou als persoon. Is dat eng? Doodeng! Maar hoe leuk is het als je 25 of meer opmerkingen krijgt met allemaal complimentjes speciaal voor jou. En bedenk ook eens hoeveel meer je er nog kunt teruggeven. Hoe leuk zou het zijn om social media te overspoelen met echte foto’s en echte complimenten en dus échte positiviteit? Ik vind het wel tijd voor een lawine aan positiviteit. Doe je mee?

Ik heb alvast een complimentje voor jou: “Wat ben je mooi als je lacht.”

Mobiele versie afsluiten