Goed Nieuws op Social Meda

Algemeen

Wie kijkt er nu eigenlijk naar wie?

Als ik met mijn kinderen door de dierentuin loop, bekruipt me altijd dezelfde vraag. Wie kijkt er nu eigenlijk naar wie?

Lion in the morningsun

De giraffen die wat blasé aan een blad staan de knabbelen, terwijl wij in grote getalen staan toe te kijken. De leeuw die met zijn kop in de ochtendzon ligt te relaxen, met aan de andere kant van het glas tientallen kinderen die zijn brul proberen na te bootsen. En niet te vergeten de apen, die met hun trucs en acrobatische toeren het halve park aan het lachen krijgen. Wie kijkt er nu naar wie.

Een geruststellend idee

Het idee dat wij ons vermaken door naar hen te kijken, maar andersom wij daar ook ter vermaak van de dieren rondlopen, vind ik een geruststellende gedachte. En ik ben niet de enige die dit denkt. 

Verschrikkelijk saai

In de dierentuin van Cornwall, Engeland, hadden de verzorgers van de dieren zorgen over het welzijn van de pinguïns. Nu er in de dierentuin geen bezoekers mogen komen, ontbreekt het de pinguïns aan stimulatie van buitenaf. Weinig om naar de kijken, geen interactie met het publiek, eigenlijk verschrikkelijk saai.

Bubbelmachine

Om totale verveling te voorkomen heeft een van de pinguïn verzorgers een bubbelmachine meegenomen en geplaatst in het pinguïn verblijf. Onder water ontstaan bubbels die de dieren absoluut geen kwaad doen. Ze spelen ermee en het houdt hun reflexen scherp. ‘In het wild zijn deze beesten verschrikkelijk gevoelig voor alles wat ze om zich heen zien’, vertelt Trevelyan, de gulle gever van het nieuwe pinguïnspeeltje. ‘Het is een fantastisch apparaat, de bubbels en verschillende kleuren stimuleren de pinguïns echt. Ze hebben de grootste lol met het najagen van de bubbels.’

Een fantastische dierenverzorger

Onderzoek heeft aangetoond dat dergelijk vermaak voor dieren net zo belangrijk is voor het welzijn als de juiste diëten en goede gezondheidszorg. Normaal gesproken bestond het dagprogramma van de pinguïns uit verschillende shows waar ze gevoed werden, daarnaast werden ze overspoeld met aandacht van het bezoekend publiek. Een grote verandering in zo’n dagprogramma doet geen goed aan het welzijn van de dieren, gelukkig heeft een fantastische dierenverzorger hier verandering in gebracht.

bron: Good News

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Algemeen

To Top