Goed Nieuws op Social Meda

Algemeen

Topsport met Down

In Amerika is dit weekend een geweldige sportieve prestatie neergezet. Chris Nikic, topsporter met het Syndroom van Down, finishte binnen 17 uur de Ironman van Florida.

Onmenselijk

Het voltooien van een Ironman is een van de zwaarste sportieve beproevingen die een mens aankan. Je zwemt 3,86 kilometer, vervolgens fiets je 180,2 kilometer, om af te sluiten met het lopen van een marathon. Dit is nog even 42,195 kilometer, een haast onmenselijke prestatie.

De eerste Ironman met Down

Toch is het rijtje met sporters die de Ironman hebben voltooid flink. Ik kan er een aantal noemen, zo is de oprichter van deze site een Ironman en is mijn eigen Man in training. ‘Het is gewoon zo’n ding dat je eens in je leven gedaan wilt hebben’, aldus mijn sportieve wederhelft. Zo dacht Chris Nikic er ook over. Alleen is deze twintigjarige Amerikaan de eerste persoon ter wereld met het syndroom van Down die deze helse sportprestatie op zijn naam heeft gezet. Hij kwam zondagochtend over de finish bij Panama City Beach in Florida.

Photo by Thomas Dils – Unsplash

Niet bij de pakken neerzitten

Als drie jarig kind leerde Chris lopen achter een rollator. Leren fietsen was een grote uitdaging en naast de vele moeilijkheden die het Syndroom van Down met zich meebrengt, onderging Chris op zijn vijfde een openhartoperatie. Maar bij de pakken neerzitten komt in Chris’ wereld niet voor. Naast zijn triathlons speelt hij golf en basketbal, ook staat hij geregeld op het podium om als keynote speaker anderen te inspireren.

1% BETTER CHALLENGE   

Chris haalt zijn kracht en motivatie uit een inspirerende missie. Hij daagt zichzelf uit elke dag een 1% betere versie van zichzelf te worden en helpt anderen hetzelfde te doen. De challenge is in het leven geroepen om aandacht te krijgen voor het Down Syndroom. Je daagt jezelf en een ander uit om 30 dagen lang elke dag jezelf te verbeteren. Stel een helder doel en ga voor het eindresultaat. Iets dat Chris de afgelopen twee jaar gedaan heeft, met een Ironman titel als gevolg.

Moment Suprême

De ochtend van de Ironman postte Chris op zijn social media: ‘Vandaag ga ik van jongen met Down naar Ironman’. En het is hem gelukt. Met hulp van diverse begeleiders bereikte Chris de finish in 16 uur en 46 minuten. En het houdt hier voor Chris niet op. Zijn toekomstwensen zijn onder andere een eigen auto en huis, een blond lekker wijf (zijn woorden) en buikspieren zoals zijn coach. Chris, we hopen dat je alles krijgt wat je wenst en meer. Chris Nikic, YOU ARE AN IRONMAN!

Bron hoofdfoto: Twitter IRONMAN

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Algemeen

To Top