Goed Nieuws op Social Meda

Algemeen

Joshua inspireert criminele jongeren met zijn levensverhaal

Joshua Kotadiny was weliswaar ’the son of the preacher man’, maar dat zorgde er niet voor dat hij een lieverdje werd. Hij was tienercrimineel in de Bijlmer. Door het boek ‘Gein trappen grace vinden’ wil hij met zijn achtergrond criminele jongeren helpen.

“Ik wil mensen vertellen dat jongens van de straat ook echt kunnen veranderen. Hier staat een jongen die een levensverandering heeft meegemaakt”, zegt Joshua aan het begin van zijn verhaal in de serie Strijders. Hij is nu schrijver en predikant, hij begleidt jongeren die in de criminaliteit zijn beland.

Vader

“Mijn vader was een bekende gangster op de Zeedijk.” Hij verkocht drugs in Amsterdam. “Hij heeft zelfs coke verkocht aan Mick Jagger van de Rolling Stones.” Hij raakte verslaafd. De reden dat hij in dit circuit belandde was teleurstelling in zijn eigen ouders en de overheid. “Mijn vader is van de jaren ’70, we zijn van Zuid-Molukse afkomst. Hij kwam hier met mijn grootouders en velen kennen het verhaal over de belofte die niet is nagekomen.”

Maar de vader van Joshua veranderde. “Hij is predikant geworden, was meer dan 40 jaar clean. En dan zou je denken, the son of the preacher man, dat zal wel een lieveling worden.  Maar dat was niet zo. Hij zat eerst 100 procent in de onderwereld, daarna 100 procent in het kerkleven. Hij was met goede zaken bezig maar hij was nooit aanwezig.”

“Honderden, misschien wel duizenden jongeren in deze stad zitten met hetzelfde”

JOSHUA KOTADINY

Verslaafd

Ook Joshua raakte verslaafd en kwam in aanraking met justitie en politie. “Ik verkocht harddrugs, bolletjes heroine en cocaine voor de grotere dealers.” En ook dat kwam omdat hij een gemis had thuis. “Ik heb mijn leven kunnen veranderen, ik ben meer dan 18 jaar getrouwd, heb drie kinderen.”

“Honderden, misschien wel duizenden jongeren in deze stad zitten met hetzelfde”, zegt Joshua. En om hen te helpen schreef hij zijn verhaal op. “Het gezin is de hoeksteen van de maatschappij, zei de voormalige koningin Beatrix al eens”, en daar sluit Joshua zich bij aan. Niet alleen met je kinderen naar de bioscoop gaan maar ik heb het over dieper dan dat, dat we hen emotioneel raken, een relatie met hen bouwen”

Titelfoto: www.quotecatalog.com – Flickr

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Algemeen

To Top