Goed Nieuws op Social Meda

Algemeen

Hard aan het werk voor Hartekind

Deze week is het de Landelijke Hartekind Collecteweek. De collecteweek voor Stichting Hartekind verloopt dit jaar anders dan anders, want met een collectebus langs de deuren past niet in tijden van 1,5 meter afstand. Maar met een creatieve geest en een goed doel voor ogen, kom je een heel eind!

Kind zijn, hart nodig!

Dagelijks worden er in Nederland vier kinderen geboren met een hartafwijking. Dagelijks ondergaan drie kinderen een openhartoperatie en helaas overlijdt er in Nederland nog elke twee dagen een kind aan de gevolgen van een hartafwijking. Stichting Hartekind wil door middel van het financieren van wetenschappelijk onderzoek de overlevingskansen en dagelijkse kwaliteit van leven van deze Hartekinderen verbeteren, zodat ze gewoon kind kunnen zijn. ‘Kind zijn, hart nodig!’

Hartekind run en superheldenparcours

Toen bleek dat het dit jaar niet mogelijk was om op de bekende manier de collectes te doen, moest de stichting aan de slag met een alternatief plan. Nu is dat aan de mensen van Stichting Hartekind wel toevertrouwd, want het hele jaar door komen zij met originele acties. Zo organiseert de stichting een jaarlijks hardloop evenement, waar ik mijn persoonlijk record op de vijf kilometer heb neergezet. Onze zoon Joep, ook Hartekind, liep er zijn superheldenparcours en door de liefde van al onze vrienden haalden we een monsterbedrag op.

Persoonlijk record: 5 km in 27 min!

Yara van Kerkhof

Onze shorttrackster Yara van Kerkhof, die er in 2018 voor zorgde dat we massaal op de banken stonden voor deze topsport, is geboren als Hartekind. Ook zij zet zich in voor dit goede doel, net als zeker 300 andere vrijwilligers deze week. Ze fietst haar routes in harten, ook fietst ze deze week gesponsord de Hartekind ride.

Bron: hartekind.nl

Collecteweek

Deze week is het de Landelijke Hartekind Collecteweek. Anders dan anders, maar met veel liefde, mooie folders, een berg vrijwilligers, QR codes en digitale collectebussen gaat het goed met de donaties. Joep en ik gaan samen op pad en vragen om aandacht voor dit fantastische doel. En wellicht een donatie, voor de kinderen die dat zo hard nodig hebben. Want kind zijn, dat is echt hard nodig.

Wil je ook een donatie doen aan Stichting Hartekind? Ga naar https://www.pifworld.com/nl/nonprofits/Y-ZXAzb4_Vk/stichting-hartekind Dank je wel!

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Algemeen

To Top