Goed Nieuws op Social Meda

Algemeen

Diversiteit aan de top

Nu de uitslag van de Amerikaanse presidentsverkiezingen zo goed als definitief lijkt te zijn, krijgen we ook steeds meer zicht op het Amerikaanse congres. Positief zicht, zo mag wel gezegd worden, want de diversiteit in het Huis van Afgevaardigden en de Senaat is groter dan ooit.

Vrouwen aan de top

Voor het eerst is de plek van vicepresident voor een vrouw. Maar daar blijft het niet bij, want het Congres zal gaan bestaan uit een recordaantal vrouwen. Zeker 141 vrouwen hebben zetels bemachtigd, verspreid over de Senaat en het Huis van Afgevaardigden, waarmee het record uit 2019 is gebroken. Toen wisten 127 vrouwen in het Congres te komen.

Leeftijd is een relatief begrip

Niet alleen in geslacht, maar ook in leeftijd is er vooruitgang geboekt. Naast de oudste president van de USA ooit, zal het Congres zijn jongste lid uit de recente geschiedenis welkom heten. De 25-jarige Cawtorn representeert het elfde kiesdistrict van North Carolina.

Geef meer kleur aan het land

Voor het eerst komen er Koreaans-Amerikaanse vrouwen in het Huis van Afgevaardigden. Michelle Steel en Young Kim zijn in Californië gekozen en Marylin Strickland in de staat Washington. In Washington is er sowieso sprake van vooruitgang, want Strickland is tevens de eerste zwarte Amerikaanse afgevaardigde ooit. New Mexico is de eerste staat die alleen maar gekleurde vrouwen naar het Huis van Afgevaardigden stuurt en in Missouri neemt voor het eerst een zwarte Amerikaanse plaats in het Huis van Afgevaardigden.

Bron: Unsplash – Bruno Aguirre

Lokale vooruitgang

Omdat we er met enkel landelijke politiek niet zijn, zijn ook de lokale besturingspartijen in de toekomst meer divers. Zo neemt in Delaware Sarah McBride plaats in de lokale senaat, zij wordt hiermee de eerste transgender senator van de VS. In Georgia wordt Kim Jackson de eerste LHBTI-senator.

Overwinning

Al deze veranderingen zijn maar één mens per keer. Maar het is wel elke keer weer een extra mens. We zijn op de goede weg.

Hoofdfoto: Unsplash – Aaron Blanco Tejedor

Bron: Nu.nl

Continue Reading

‘Als ik de baas zou zijn van het journaal, dan werd meteen het nieuws een heel stuk positiever. De hele wereld werd meteen een beetje liever, want ik negeerde alle narigheid totaal.’ De kinderen die dit zongen waren zo gek nog niet. En hoewel je de narigheid op volwassen leeftijd gewoonweg niet kan negeren, probeer ik in alles de positieve kant te zien. Of de grappige, die is er vaak ook. In Hilversum woon ik tussen de mooiste natuur in een fijn huis. Met mijn man, mijn drie kinderen en onze kat (what were we thinking!) woon ik in de grootste chaos. Met mijn laptop werk ik waar en wanneer ik wil aan mijn column, mijn boek en mijn teksten. En als er tijd over is, tja dan zal ik jullie laten weten wat ik ga doen.

Nog meer Algemeen

To Top