Goed Nieuws op Social Meda

Algemeen

Bijzonder babynieuws uit de Beekse Bergen

We kunnen vandaag weer beschuit met muisjes eten, want er is vandaag een secretarisvogel uit zijn eitje gekropen. Een bijzondere gebeurtenis volgens de Beekse Bergen, het is pas het vierde jong in Europa!

Bijzonder

De bijzondere, langpotige roofvogels leven normaal gesproken op de uitgestrekte savannes in Afrika. Ze broeden zelden eieren uit in dierentuinen. Volgens dierenverzorger Robin Meijer is dit jong pas de vierde in Europa. Het ouderpaar uit de Beekse Bergen heeft al meerdere nestjes grootgebracht en dat gebeurt dus vrij weinig in gevangenschap.

Bijna alles wat je over secretarisvogels wilt weten

Secretarisvogels zijn monogame dieren. Het vrouwtje legt één tot drie eieren per keer en bebroedt de eieren zelf. Het mannetje zorgt voor voedsel, zodat zij haar nestje niet hoeft te verlaten. Het duurt ongeveer 44 dagen voordat de eitjes uitkomen en de kuikentjes verlaten na tien tot elf weken het nest. Waarom heet het beest secretarisvogel? Check Wikipedia voor nog meer weetjes.

Safari in Afrika

Tijdens één van mijn reizen door Tanzania zagen we deze secretarisvogel verstrengeld in een gevecht van leven op dood met een slang. Dit is dan ook één van hun lievelingskostjes. Het schouwspel duurde ongeveer een half uur, voordat de secretarisvogel de slang volledig had opgepeuzeld. Van tevoren waren wij niet overtuigd van zijn triomf, want de slang beet venijnig van zich af.

Beekse Bergen is open

Beekse Bergen is inmiddels weer open voor publiek. Je moet wel op voorhand even reserveren voor toegang tot het park, want er zijn maar een aantal kaarten per dag beschikbaar. Dus heb je ontzettend veel zin om op safari te gaan? Pak dan niet het vliegtuig naar Afrika, want ze vliegen toch niet. Bij Beekse Bergen worden al jouw safaribehoeftes gestild. En misschien vang je wel een glimps op van het nieuwe secretarisvogeltje.

Filmpje

Blijf je liever thuis, omdat dit toch nog steeds geadviseerd wordt, dan hebben wij goed nieuws! Want wij hebben een super schattig filmpje van het vandaag geboren secretarisvogeltje. Kijk en smelt weg bij de schattige beelden.

Deel dit bericht op Social Media


Vond je dit een leuk bericht? Schrijf je dan in voor onze nieuwsbrief!

Je ontvangt dan wekelijks jouw shot energie in je mailbox!

Continue Reading

Nog meer Algemeen

To Top